little miss obsessive

i guess we're really over, so come over, i'm not over it

idag hade vi nationellt prov again. vi kommer drömma om nationella prov i sommar, gissar jag på. men det gick väl bra. man skulle skriva om hur unga blir vuxna och vad som hindrar dem. och det passar mig ju utmärkt eftersom jag aldrig kommer bli vuxen tjej :)

tur att man är kär i alla fall. 10 månader igår med världens underbaraste människa, och tiden går fort när man har roligt antar jag :) det är här någonstans man börjar tänka tillbaka på alla minnen, allt vi gjort. men absolut roligast, det är att tänka på det vi kommer att göra. jag längtar till sommaren , christoffer.

nu blir det projektrapport och massa mattepluggande. jag har haft roligare, jag lovar. tänkte bara att ni skulle få en snygg bild på en snygg människa. är hon inte ett geni, så säg!






kiss i örat

rutten dag i have to say.
började bra med världens bästa nyhet men sen gick det bara uuuuutför. jag tror att jag skiter i allt?

eftersom att jag är på kissdåligt humör tänkte jag försöka smitta av mig lite. här kommer min neggolista:
1 : imorgon ska det regna
2 : jag har inga pengar
3 : jag vill ha skitmycket nya clothes (men jag har inga pengar)
4 : jag vill ha ett solkort (men jag har inga pengar)
5 : jag saknar o känna mig som the only (vilket man sällan gör nuförtiden)
6 : jag vill träna men dygnet har bara 24 timmar
7 : jag vill sola ute men nu är det kväll och imorgon när man äntligen är ledig ska det regna. KUL LIV

inte underligt att alla tycker att jag slösar massa energi på att gnälla, vara bitter och negativ.
men stadium säger faktiskt: slösa energi och få mer tillbaka. 
puss

grön tjej

söndagar som brukar vara så tråkiga. idag har det hänt helt sjukt mycket.
imorse va jag uppe med tuppen och satt ute o solade och slipade lite på min presentation till imorgon. sen blev det hoppa lite studsmatta och lite sol till. väckte baby som sov sin djupaste skönhetssömn och sen blev det stan och fix för min del. scary. fick iallafall slappna av lite i karlsslundsspåret sen. hahah så mkt roligt folk som hittar ut samtidigt som solen tittar fram. hujeda mig. blev väl en timme där iallafall, och sen hem och plugga järnet. jag har INTE roligt:(
och inte nog med det så ringer emma och säger att hon sitter i slottskogen och att det är skitvarmt. tack. jag vill också.


sen fick jag åka hem och baka chokladpraliner osv, för vi måste tjäna lite pengar imorgon så att jag får åka till slottsskogen haha. men det gick väl sådär. de fastnade i tallriken och blev väl ganska fula? men jaja, jag får väl rabattera då :( och eftersom det va så fint väder tänkte jag att det fick bli en joggingtur på det, så sagt och gjort. skönt var det men jag känner redan nu att det blir träningsvärk imorgon. i hate uppförsbackar.

nu ska jag packa, dricka te och skriva lite meraaaa. puss på alla som kommer och stödjer mig imorgon alla andra kan gå hem o dö. herrå

orm-orgie och uppstoppade får

idag var vi på nåt sjukt ställe med skolan. det va en gubbe som samlade på typ fossiler och grejer i sin lada och hade ett muséum. där tyckte han att han skulle visa sina uppstoppade får och grävlingar och lite kristaller. haha jag säger då det. sen åkte vi och kollade på nån kulle där alla ormar träffas på våren och har en orgie. spännande dag må jag säga haha.

världens skönaste väder och nu törs man nästan hoppas på vår. började dagen med långpromenad innan skolan, schönt vare. dessutom har jag och mamma bokat in minst 2 varv runt ånnaboda i helgen. bränn bränn bränn.

nu blir det plugga och sova. har panik för att jag inte klar med alla grejer. och på måndag har vi vernissage och redovisning och jag har tamefan inte en aning om vad jag ska säga. "hej jag har sytt och sprättat upp och sytt igen".
imorgon blir det tidig uppstigning o sen skola hela dagen. dessutom utgång med lite brudar. dom är mysiga.
nu ska jag drömma sött och sova gott. så lång

fenomenet "när hälsosam blev helfel"

det finns få människor jag fascineras riktigt mycket av. en grupp är de som har sån respekt för sin kropp och knopp att de vägrar sockerbomber, lightprodukter och transfetter. människor som vårdar sin kropp som ett par dyra märkesskor och ger den all omsorg i form av träning och nyttigheter. att ha den diciplinen i ett samhälle som dagens är inte bara svårt, utan kan faktiskt ses som skitomöjligt. eftersom forskning i tiotals-år har visat samband mellan hjärt-kärl- och andra välfärdssjukdomar, så trodde jag att de flesta delade min uppfattning. men icke.

numera kopplas många gånger träning och att äta hälsosamt ihop med att "plåga sig själv". väljer du frukt framför godis är du fanatisk och skippar du chipsen för morötter har du en ätstörning. frasen "man har ju bara ett liv!" är välanvänd, men den får mig snarare att tänka ännu mer på vad jag stoppar i mig och inte. kan mina mat- och levnadsvanor ge mig ett,två eller till och med fem år extra är det väl självklart att man väljer den vägen? sen kommer man att må så mycket bättre under tiden och ha 290 % mer energi att göra av med. kan det bli bättre? känns inte så.

det har blivit helt okej att klaga på folk som avstår från onyttigheter och säga att "gud, varför äter du inte?"
och "lägg av att vara så nyttig". tänker er folks miner om någon helt plötsligt skulle säga "varför äter du för?" eller "varför är du så himla onyttig för?". det skulle knappast vara okej.

skulle folk lägga ner lika mycket tid på att sköta sin kropp inifrån som de gör för utsidan med smink, hårprodukter och andra saker, så skulle vi förmodligen inte ha de välfärdssjukdomar vi har idag, iallafall långt ifrån i samma utsträckning. för mig är det iallafall värt att tänka på.

it was all going so well, before you came

har ni någonsin känt att en människa förändrar ert liv något helt otroligt?
att den fyller det med stunder ni föralltid vill minnas, att den gör de små
extra sakerna ni aldrig själva skulle göra och att den älskar er för just den ni är?
har ni dessutom känt att den här människan har förändrat er själva så mycket
att ni inte ens känner igen er, och inte heller vet om det är positivt eller negativt?

det är så svårt när jag vill dela allt med dig,
känna allt med dig
och göra allt med dig. men det går inte,
för någonstans tar det stopp. är det för att vi är så olika, eller kanska rent utav alldeles för lika? jag vet inte. hur mycket jag än tänker och funderar så blir jag inge klokare på det, det är snarare tvärt om. jag föstår verkligen ingenting.
men när jag hör dig säga det så hör jag också hur uppenbart den låter. 
vi har inte varit två i det här förhållandet, vi har snarare alltid varit tre

fack

idag var det väl lite dagen med stort D. svenska b nationella den muntliga delen. var så jävla arg så jag tänkte inte ens under tiden. men det gick nog bra hoppas jag. det får vi se imorgon. så himla mycket läxor nu att man inte vet var man ska börja. blir att man skiter i att göra nåt överhuvudtaget istället :) har iallafall fotat klart till projektarbetet idag så nu är det bara framkallningsdelen kvaaar :) puss på det i say.
så det blir vernissage 21 april folkets hus 18.00
kom o kolla or die

imorgn blir det äntligen träna. känns som det va 100 år sen sist. det enda man gör är att sitta o plugga o gråta för att man inte kommer få nåt jobb efter studenten. man sväller sakta men säkert också vilket är det värsta av allt. så nu måste vi pallra oss iväg.

nu ska jag packa mina 34 kilo saker och sen övningsköra. brukar går bra, men eftersom den här dagen vill jävlas med mig så kör jag väl förmodligen på 2 grävlingar, 4 pensionärer och 2 skolklasser. den som lever får se.

RSS 2.0